Web 2.0 Uygulamaları - ChatterPix Kids

Uygulamanın Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

ChatterPix Kids Nedir ?

Hiç fotoğrafları, karakterleri veya evcil hayvanları konuşturmayı düşündünüz mü ? Bu uygulama ile bunları gerçekleştirebilirsiniz. Kaydı 30 saniyeyle sınırlıdır fakat her zaman 30 saniyelik videolar ekleyebilirsiniz. Ayrıca video ve fotoğraflara filtre, çıkartma, çerçeve ve metin ekleyebilirsiniz. ChatterPix ile öğrencilere, bilgilerini göstermek veya sözlü olarak bir mesaj göndermek için kullanın. Sonra öğrencilerden de cevap göndermelerini isteyin. Bu utangaç öğrenciler için motive edici olabilir ve derse katılımını arttırır.

ChatterPix Kids'de Video Oluşturmanın 5 Kolay Adımı

1. Fotoğraf çekin
2. Çizgi çizin
3. Sesi kaydedin
4. Efektler Ekleyin
5. Kaydet veya Paylaş

ChatterPix Başlangıç

Telefonunuzda veya tabletinizde uygulama yoksa, uygulamayı yüklemek için "Chatterkid" araması yaparak ChatterPix Kids – Duck Duck Moose uygulamasını indirin.

Videonuzu Oluşturun

Bir video çekmeden önce, videoda konuşturmak istediğiniz bir resme ihtiyacınız var. Fotoğraflarınızda bir tane olduğu suretle, sorun yok. Eğer yoksa, uygulama içinde bir fotoğraf çekebilirsiniz. Ardından elinizde konuşturmak istediğiniz kısmı çizin. Ardından Mikrofon' a tıklayın ve konuşmaya başlayın. Konuşma işlemi bittikten sonra sağ üst kısımda Next Butonu gelecektir. Next'e basarak ilerleyin. Bu kısımdan oluşturduğumuz videoya Filtre, Sticker, Çerçeve veya yazı ekledikten sonra Next'e basarak video düzenleme işlemini bitiyoruz.

ChatterPix Önerileri

• Öğrencilerin nasıl öğreneceklerini öğrenmelerine yardımcı olmak için Kendi Fotoğraflarını canlandırmalarını isteyin.
  • Konuşma yapmak için tarihi figürlerin fotoğraflarını kullanın.
  • Öğrenci sanat çalışmalarının fotoğraflarını çekin ve onları canlandırın.
  • Öğrencilerin Yabancı Dil öğrenmelerine yardımcı olmak için kullanın.
  • ChatterPix videolarını iMovie'nize entegre edin.
  • Sunumlarınıza Renk Katın.
  • Öğrencilerin her biriyle işbirliği yapmasını sağlayın.
  • Sosyal Medyada kullanılabileceğini unutmayın.
  • Özetlemek, yeniden anlatmak ve öğrenci görüşleri için kullanın.
Yayın: 09.04.2021 - Güncelleme: 09.04.2021 02:07 - Görüntülenme: 268